Kultur

100 live – Smörgåsbord eller storspelning?

Kultur Artikeln publicerades
Foto: Jonathan Eklund

100 live

Scen: Linnétältet

Tid: En timme

Bäst: Publiken under Z.E:s ”Positiv”.

Sämst: Ant Wans ljudstrul, han är ju egentligen mest intressant av dem alla men får sitt set halvförstört.

Går det att göra en spelning av en spellista? Det är frågan som WOW-gänget uppenbarligen svarat ja på – eller åtminstone tyckt varit tillräckligt intressant att testa. För på 100 Live bjuds en rad av Sveriges just nu mest hajpade rappare – plus åldermännen Ison & Fille – in för att göra någon form av “best of Spotify-listan 100”-spelning.

Det funkar rätt bra. Mycket på grund av publikens gensvar och artisternas inställning. Direkt från start kliver hemmarapparna Aden och Asme in och sätter energinivån. Jelassi imponerar sen genom att spotta bars, medan Imenella står för showen.

Det tråkiga är att man aldrig kommer in i det helhjärtat, vilket gör att det känns mer showcase än Way out west.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.