Annons
Nyheter

Joel Sjöö: WOW är det nya meckat för musikbranschen

Way out West har bara hunnit dansa två somrar. Ändå har festivalen redan tagit över och blivit det nya meckat för musikbranschen och de seriöst popintresserade.
Nyheter • Publicerad 9 augusti 2008

Kort sagt; Way out West är det nya Hultsfred. Det är hit du ska åka för att ta del av konserterna som det kommer att snackas om resten av året. Det är här du får se Fleet Foxes, The Dodos, The Gutter Twins och Yeasayer för första gången. Det är här The Sonics återuppstår och Flaming Lips sångare Wayne Coyne för första gången rullar ut i en svensk publik inuti en jätteballong. Det är också här Broder Daniel väljer att göra sin absolut sista spelning. Vi lär få anledning att komma tillbaka till det imorgon.

Att årets festival är slutsåld är ett kvitto på att arrangören Luger gjort rätt i att rikta sig till konnässörerna. De har dessutom lyssnat på förra årets kritik och gjort allt för att förbättra festivalen till i år. Informationen och organisationen är bättre. Framförallt har man tagit tag i maten, en extremt viktig festivalfaktor som var under all kritik förra året. Fler serveringar och större bredd kommer att göra att Way Out West lyfter sig ännu ett snäpp. Allt pekar på att den här festivalen kommer att dominera popsverige under många år framöver.?

Annons

För mig står en förstagångsupplevelse med en veteran högst upp på måste-listan den här helgen. Att få se Neil Young på Flamingoscenen idag ska bli riktigt stort. Dessutom spelar han på en mindre festivalscen än vanligt och kompas bara av en basist och en trummis. Mer plats för Neil, med andra ord. Klart lovande.

En dignande picknickfilt av popdelikatesser är uppdukad, men det finns ett hot. Om SMHI:s varningar stämmer riskerar alla de här fantastiska upplevelserna att regna och blåsa bort. Å andra sidan; hur passande vore det inte om Broder Daniel spelade sin sista konsert mitt i en orkan?

Joel Sjöö
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons