Annons
Nyheter

En cynikers jackpot

AFV (Ameicas funniest home videos) har ett mycket simpelt och effektivt koncept; någon skadar sig och vi skrattar, genialt helt enkelt.
Nyheter • Publicerad 13 maj 2008

Tom Bergeron har för länge sedan tagit över efter Daisy Fuentes och jag saknar hennes statuatoriska, nästan transsexuella skönhet.

Men så länge de kan lägga ihop ett basebollträ och en godisfylld piñata till en blodig skrattfest kommer jag att fortsätta att eftermiddagsslöa framför oväntade möten mellan cykelramar och kulpåsar.

Annons

I några månaders tid har man kunnat följa Pinocchiobygget via BT: s web-kamera.

Uppdateringen, som syns som en svag spasm, sker varje halvminut. Hittills har det hänt – noll!

Med lite god vilja kan man ana en mörk skugga i mitten av rondellen som om någon, en hund kanske, varit där och grävt lite.

Jag tycker att det är helt strålande; en bevakning som kanske är på allvar om en staty som möjligen är ett konstverk.

Kongenialt! Drömmen vore att sitta i BT: s fönster och betrakta invigningen via Web-tv:n med trettio sekunders ständig baktakt.

Veckans Uppdrag Granskning var en cynikers jackpot. Kan man bli futtigare än att ägna sig åt likskändning av ren lättja? Så där lite förstrött i förbifarten bara.

Någon sa’ ”Vi gör det bara när ingen ser” Nähä! Så det är inte så då, att alla jordfästningar numera avslutas med att man leker entrepenadmaskins-piñata med kvarlevorna.

På bilderna, tagna på håll som de var, såg det lite ut som begravningens huvudperson oväntat kryat på sig. Och att vaktmästaren med hjälp av sin massiva stålskopa försökte övertyga honom om det olämpliga i att störa begravningsgästerna mitt i smörgåstårtan.

Nya kriminalserien Life i TV3, tisdagskvällar verkar helt okej.

Polisen, som återkommer efter att ha suttit tolv år i fängelse oskyldigt dömd för mord, är hemtrevligt psykopatisk och ser ut som en blandning mellan Steve McQueen och Stefan Edberg.

Annons

Ryktet går att Äntligen hemma förlägger nästa års säsongsstart i Österrike; en om- och tillbyggnadsspecial.

Den generösa inställningen till begreppet husarrest i det lilla alplandet, skapar ett till synes omättligt behov av små, flexibla boendelösningar på våningsplan minus ett.

Nyckelbegreppen är: allt-i-ett, säkerhetstänk och avskildhet. Ett kompakt boende som på tyska heter Zu-hause-gefängnis, (övers. hemmafängelse) men som i folkmun redan döpts om till Kampusch-bodega. (Jfr Friggebod)

Gösta Hollender

TV-krönikör

Veckans 3

- Murder i TV3 på torsdag är värt ett försök.

- Var fan är mitt band är fortfarande bäst.

- Sanningens Ögonblick är riggat

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons