Nyheter

Hotnights förtjänar en bättre publik

Det här ryktades om att det här skulle vara bandets sista spelning. Efter två decennier på scen skulle i det i så fall vara dags för Sahara Hotnights att kliva av den samma i Borås.
Nyheter • Publicerad 6 november 2011
Foto: Mikael R Karlsson

Om det finns en rock?n?rollgud så för helvete se till att det inte blir så.

För även om bandet inte gjorde mer än vad man kan förvänta sig på X&Y förtjänar de ett värdigare avslut.

Eller för att vara ännu tydligare: de förtjänar en bättre publik.

Sahara Hotnights har förgyllt en ganska trött genre i snart tjugo år. I sina bästa stunder har de varit ett uppkäftigt band som har vitaliserat garagerocken. En del skulle kanske säga att dragningen åt tuggummipopen och temposvagheten lämnar mycket att önska när det gäller den ösighet som är själva grunden i genren, men Sahara Hotnights har ändå gått sin egen väg och det skall de ha respekt för.

Spelningen i fredags då? Den gick ungefär så här. Sahara Hotnights gjorde riktigt bra ifrån sig början. Sedan segade det till sig rejält i mittpartiet för att slutligen förlösas i de sista låtarna. Då hade också antalet i publiken blivit betydligt fler och engagemanget så mycket större. Så en rimlig sammanfattning av Sahara Hotnights sista (?) spelning i Borås är att de vann en arbetsseger. Ingen övertygande kanske, men ändå en arbetsseger.

Men de borde ändå inte vara nöjda med kvällen. Sahara Hotnights bekräftar att X&Y är en underbar klubblokal för spelningar av den mer intima sorten. Att man dessutom har fått ordning på ljudet gör den knappast sämre. Men det är ett ställe som lockar tjugoåringar som är mer intresserade av sig själva och varandra än att titta på band. Till X&Y går publiken för att bli sedda, inte för att se. Inget fel i det, men det är synd på ett bra band.

Mikael R Karlsson

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.