Annons
Nyheter

Cookin' tillbaka där det började

Anrika Trägår?n, nu Svenerik (möjligen syftande på gymnasiet tvärs över gatan) lever på nytt upp som centrum för Boråsjazzen.
Nyheter • Publicerad 15 september 2014

Det var just här Cookin? uppstod för 16 år sen, och den onekligen trivsamma lokalen minns jag först som fristad för klassisk restaurangmusik, därnäst rockcentrum av olika nyanser och nu alltså jazz igen.

Premiärkvällen med en publiksiffra som nu får kallas glädjande bjöd också på en glädjestund.

Annons

Utomordentlige Borås-gitarristen Oskar Eriksson, mest känd kanske från gruppen Vide, hade plockat med sig fyra medelever på Musikhögskolan i Göteborg, Karin Wier, sång, Fredrik Forsman, sax, Erik Oscarsson, kontrabas, och Anton Davidsson, trummor.

Sistnämnde lär ha spelat med Isabel Sörling som härom året vände upp och ned på alla jazzbegrepp med sin totalitet av melodik, harmonik och klang hos Cookin?. Nu hände något liknande.

Alla fem tycks uppträda som kompositörer eller ytterst egenartade arrangörer i ett koncept som står visan nära – för kvällen både Idas sommarvisa och Beatles – men i stil som kunde kallas en ständigt växlande melodisk, rytmisk och klanglig variation.

För oss roligast var att höra Oskar Erikssons fulla kapacitet. Karin Wiers bäriga röst ska bli spännande att följa, nu i tätt samspel med Fredrik Forsmans sax.

Eric Oscarsson är med sin bas och arrangörskonst en minst lika stor personlighet.

Rolf Haglund

Inger Melin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons