Annons

Tio trafikolyckor på kort tid – ”Kunde knappt stå”

På kort tid inträffade flera trafikolyckor i Sjuhärad.
– Våra gubbar kunde knappt stå på vägen, säger Niklas Ignell, inre befäl på räddningstjänsten i Borås.
Trafik • Publicerad 9 december 2017

Strax före klockan 9 kom larm om en trafikolycka på väg 27 i närheten av Lockryd. Enligt räddningstjänsten handlade det om en singelolycka då en förare tappat kontrollen och kört in i mitträcket. En person skadades och fick föras till sjukhus med ambulans.

Vid samma tid inträffade en annan trafikolycka, på väg 156 mellan Svenljunga och Skene. Två bilar var inblandade, men personerna var ute ur bilarna när räddningspersonal kom fram. Enligt räddningstjänsten ska en person ha fått lättare skador.

Annons

Vid båda olyckorna har det enligt räddningstjänsten varit halt på vägen och man varnar därför nu alla som är eller ska ut i trafiken.

– Det är svinhalt överallt. Våra gubbar kunde knappt stå på vägen, så halt är det, säger Niklas Ignell, inre befäl på räddningstjänsten i Borås.

Under förmiddagen på lördagen avlöste trafikolyckorna varandra.

Foto: Johan Valkonen

– Det är halt ute, så man får köra med förstånd. Det är hastigheten som gör att man kör av vägen, oavsett hur halt det är. I ett sådant här läge bör man sänka farten, säger Robert Cleverup, stationsbefäl på polisen i Borås.

Lördagens många halkolyckor på kort tid gjorde situationen ansträngd för räddningstjänsten.

– Vi har fått ta styrkor från andra stationer och pussla lite. Vi har fått göra en prioritering och vi prioriterar personskador, säger Henrik Andersson på räddningstjänsten.

Säs i Borås meddelade vid 12-tiden att sjukhuset har tagit emot fyra personer med anledning av trafikolyckorna. Ingen är allvarligt skadad. Enligt rapporter från Trafikverket har de vägar som varit avstängda nu åter öppnats.

Enligt SMHI finns risk för fortsatt halka under både lördagen och söndagen.

– Det kommer ligga kring noll grader och då är det alltid lurigt. På söndagen kan det komma inte lite nederbörd, men det kommer vara spritt och det är inte ens säkert att det kommer nå Sjuhärad, men det blir inga stora mängder. Men som alltid när det är nollgradigt så kan vissa vägar frysa på, säger Marcus Sjöstedt, meteorolog.

Tobias HjelmSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons