Polisen skulle undersöka vapenbrott – upptäckte elstöld från trapphuset

Tranemo • Publicerad 17 mars 2023 • Uppdaterad 17 mars 2023
En polispatrull upptäckte en förlängningskabel som var ansluten i trapphuset och ledde in i en lägenhet i Tranemo kommun. En kvinna är nu misstänkt för elstöld.
En polispatrull upptäckte en förlängningskabel som var ansluten i trapphuset och ledde in i en lägenhet i Tranemo kommun. En kvinna är nu misstänkt för elstöld.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen åkte till en lägenhet i Tranemo kommun för att undersöka ett misstänkt vapenbrott, då en man innehade en äldre så kallad slaglåspistol.

När polisen kom till adressen upptäckte man också en förlängningskabel som var inkopplad i ett vägguttag i trapphuset. Sladden ledde vidare in till samma lägenhet som man var på väg att besöka i vapenbrottsärendet.

Kabeln var inne i lägenheten ansluten till diverse hemelektronik och en kvinna i 45-årsåldern är nu misstänkt för olovlig kraftavledning.

Mannen, också han i 45-årsåldern är misstänkt för vapenbrott.

Jens AugustinssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.