GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Milo smet från hundvakten i onsdags fortfarande försvunnen

Shi tzu-korsningen Milo försvann från Solgårdsområdet i Tranemo i onsdags. Han är fortfarande borta och Helen Salomonsson som hade hand om honom beskriver hur hon letar dag och natt.
– Vi börjar bli desperata, säger hon.
Tranemo • Publicerad 19 november 2022 • Uppdaterad 20 november 2022
Hunden Milo försvann från hundvakten i Tranemo i onsdags. Helen Salomonsson, som har ansvar för hunden när ägarna är på semester är förtvivlad. ”Jag letar dag och natt.”
Hunden Milo försvann från hundvakten i Tranemo i onsdags. Helen Salomonsson, som har ansvar för hunden när ägarna är på semester är förtvivlad. ”Jag letar dag och natt.”Foto: Privat

Helen Salomonsson har varit hundvakt åt sjuåriga Milo sedan i lördags då hans ägare skulle på semester. Det var då hunden lyckades smita ut genom ytterdörren okopplad i samband med att de skulle gå ut på promenad.

– Han är så snabb, jag hade ingen möjlighet att fånga honom, säger hon.

Hunden sprang iväg och Helen fick hjälp av vänner att försöka få fatt på honom. Han syntes vid ridhuset på Berg och området däromkring. Senare också vid vårdcentralen.

Den sista iakttagelsen av Milo som Helen Salomonsson fått till sig är vid kyrkan och Tranängskolan samma dag som han försvann.

– En vaktmästare hörde av sig om att han synts till vid kyrkan, och kunde peka ut i vilken riktning han sprungit. Jag har varit här i området och letat både dag och natt, säger Helen Salomonsson.

Milo bor till vardags med sina ägare i Kalmar och har bara varit i Tranemo på besök någon gång tidigare. Helen är vän med ägarna.

– Det här känns fruktansvärt och de är såklart också väldigt ledsna.

”Det har varit helt tyst sedan dagen han försvann, ingen har hört av sig om att de har sett honom.”
Helen Salomonsson

Hon har hjälp av vänner som också är ute och letar. Men de har inte fått till sig ett endaste spår av Milo sedan dagen då han försvann. De har lagt ut information på olika sidor på sociala medier.

– Vi har försökt få hjälp av en spårhund men det är inte så lätt att få någon att komma hit. De finns lite längre bort och det är oväder på väg, säger Helen Salomonsson.

En spårhund skulle enligt henne hjälpa till med att lokalisera ett område där det är sannolikt att Milo finns.

– Då kan vi leta på rätt ställe, men det är svårt att få hjälp.

Milo är en liten hund och svart, vit och grå i färgen. Helen beskriver att han i vanliga fall är trygg och social och kommer när man ropar. Men hon upplever att han visat sig skygg och lite stressad i samband med de iakttagelser som gjorts sedan han försvann.

Uppmaningen till den som eventuellt skulle se honom är därför att låta honom vara, men direkt ta kontakt med henne.

– Det har varit helt tyst sedan dagen han försvann, ingen har hört av sig om att de har sett honom.

Marie HaglundSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.