Annons

M påstår att Tranehälsan hotas av nedstängning

Inför valet påstår Moderaterna i Tranemo att Tranehälsan riskerar att stängas om S och V får mer makt i regionen. Regionpolitikern Claes Redberg (S) menar dock att vårdcentralen inte alls är hotad av nedläggning.
Tranemo • Publicerad 6 september 2018
Karin Peterson (M) tolkar S och V:s politik som att de vill stänga ner vårdcentraler. ”Det är inte sant”, säger Claes Redberg (S)

På ett flygblad signerat Moderaterna står det att vårdcentraler som inte drivs av Västra Götalandsregionen hotas att stängas om S och V får bestämma.

”I Tranemo handlar det om Tranehälsan med omkring 3 400 listade patienter”, lyder en del av informationen.

Annons

Karin Peterson (M) är partiets förstanamn i Tranemo och påpekar att S och V går till val på att inte ha vinster i välfärden.

– Tranehälsan är ett exempel på ett privat företag inom välfärden som riskerar att stängas om S och V får mer inflytande i regionen, säger hon.

Stephan Bergman och Karin Peterson kandiderar för Moderaterna i Tranemo.

Det forna oppositionsrådet i Tranemo Claes Redberg (S) är regionpolitiker i Västra Götalandsregionen med flera olika uppdrag.

– Det är tråkigt att den politiska debatten sjunker så lågt att enskilda företag och varumärken blandas in. De pekar ut 3 400 listade patienter för att de ska känna sig oroliga huruvida deras vårdcentral kommer finnas kvar. Det finns ingen sanning i det här.

Karin Peterson (M) menar dock att partiet inte far med osanning.

– Det är inte någon lögn vi sprider. Om S och V får inflytande i regionen är det en logisk konsekvens att de borde stänga privata vårdcentraler för det är vinster i välfärden.

S-politikern kontrar med att det är felaktigt av M att hänvisa till debatten om vinster i välfärden.

–Vi är tydliga med att vi inte accepterar att skattepengar går till skatteparadis. Det finns inget som helst samband med det och ett litet företag i Tranemo. Det här är verkligen ett lågvattenmärke i den här valrörelsen.

Claes Redberg (S) har flera uppdrag åt S som politiker i Västra Götalandsregionen.Foto: Agnes Eskilsson

Ulrik Edvinsson är verksamhetschef på den privata vårdcentralen och tror inte att Tranehälsan hotas av stängning.

– Jag är inte orolig för att politiker nationellt ska fatta några sådana beslut. Det påverkar för många individer, säger han.

Tranehälsan har varit igång sedan 2 maj 2017. Ulrik Edvinsson var med och startade vårdcentralen.Foto: Moa Carlsson
Annons

Vänsterpartisten från Limmared, Robin Kaas (V), intygar att partiet inte haft någon diskussion om att stänga någon vårdcentral.

– Det här känns som att man pekar finger och stoppar ord i munnen på oss som vi inte har yttrat, det är lite tråkigt, säger han.

”Vi har inte pratat om att stänga några vårdcentraler”, säger Robin Kaas (V).Foto: Anna Sjödin

Claes Redberg (S) tycker också att situationen är tråkig.

– Vi försöker föra en saklig politisk debatt för att medborgarna ska förstå vad vi vill och inte vill. Då är det tråkigt när den här typen av vilseledande osanningar kommer upp i valdebatten.

Anna SjödinSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons