De är årets företagare i Kind

Arbetskläder, hustillverkning och lantbruk. Årets företagare i Svenljunga och Tranemo är utsedda.
– Äntligen får man stå högst upp på pallen, säger Max Larsson, Tranemo workwear.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Hofsnäs • Publicerad 10 juni 2020 • Uppdaterad 11 juni 2020
Det blev ingen gemensam fest för kommunernas företagare men årets företagare i Svenljunga respektive Tranemo har ändå prisats. Max Larsson, Tranemo workwear är årets företagare i Tranemo, Philip Petersson, Ods kvarn i Dalstorp är årets unga företagare och Anette Andersson och Lars Lönnesjö, Furulids snickeri årets företagare i Svenljunga.
Det blev ingen gemensam fest för kommunernas företagare men årets företagare i Svenljunga respektive Tranemo har ändå prisats. Max Larsson, Tranemo workwear är årets företagare i Tranemo, Philip Petersson, Ods kvarn i Dalstorp är årets unga företagare och Anette Andersson och Lars Lönnesjö, Furulids snickeri årets företagare i Svenljunga.Foto: Marie Haglund

Årets företagarfest som skulle varit på Strömsfors bruk blev inställd på grund av corona. Men årets företagare i Svenljunga och Tranemo har utsetts ändå.

Utmärkelserna delades ut i samband med en lunch på Hofsnäs.

– Det är tråkigt att det inte blir någon fest men jättekul att få den här utmärkelsen, säger Max Larsson, vd på Tranemo workwear.

Han har varit nominerad flera gånger tidigare, bland annat för två år sedan när festen hölls just på hans företag. I nomineringen den här gången lyfts företagets arbete med utveckling och hållbarhet fram.

– Det finns ju väldigt starka och bra företag i Tranemo så konkurrensen är hård, säger Max Larsson.

De arbetskläder som företaget tillverkar är troligen mer kända än Tranemo kommun, och Max Larsson menar att det ger eko åt kommunen.

– För våra kunder är vi Tranemo kort och gott, säger han.

Furulids snickeri i Mjöbäck är årets företag i Svenljunga kommun. De jobbar i nära samarbete med husföretagen i Mjöbäck. Anette Andreasson och Lars Lönnesjö är ägare.

– Det är jätteroligt att det finns någon som ser en och det man gör. Det är lätt att inte tänka på vad man lyckas med själv. Man bara kör på, säger Anette Andreasson.

Hon lyfter fram företagets anställda i framgången.

– Våra lokaler brann ner för fem år sedan. Hade vi inte haft våra anställda som hjälpt oss i allt det vet jag inte hur det gått. De har hjälpt oss mycket.

Ett nytt pris för i år är årets unga företagare som delas ut till företagare upp till 35 år. En gemensam ung företagare i Svenljunga och Tranemo kommuner utses.

Philip Petersson är sjätte generationen som driver Ods kvarn i Dalstorp. Han jobbade i verksamheten tillsammans med sin morbror i många år innan han tog över för drygt tre år sedan.

– Jag har alltid varit sugen på att driva eget och det är kul att stafettpinnen förs vidare, säger han.

Ods kvarn säljer foder och utsäde till lantbruket men har de senaste åren breddat sitt utbud till att omfatta även trädgård och hemmafix.

Det är näringslivsorganisationen Företagarna som står bakom priset årets företagare och de som utses lokalt går vidare till regionala finaler. I oktober är det riksfinal.

Marie HaglundSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.