Nyheter

Folkomröstningen gav inget svar, bara fler frågor

Inför söndagens folkomröstning i Sunne, om nedläggning av tre byskolor, ville kommunchefen skicka med information till hushållen om att ett ja till nedläggning skulle innebära mer resurser till alla och ett nej att kulturskolan, biblioteket osv skulle få mindre resurser.
Nyheter • Publicerad 25 september 2012

Det fick han inte. Så frågan är hur Sunnepolitikerna nu ska tolka resultatet. Sju av tio röstade för att ha kvar skolorna. Men samtidigt valde 46 procent av de röstberättigade att stanna hemma

Är stödet för bevarandet av skolor också ett stöd för andra besparingar? Eller är det ett stöd för skattehöjning? Eller var valdeltagandet för lågt för att användas?

Sunnepolitikerna har en del att grubbla över. Och minst en lärdom att dra, nämligen att folkomröstningar om enskilda skolor alltid ger fler problem än de löser.

Det hade det gjort i Svenljunga också.

Katarina Larsson, politisk redaktör
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.