Nyheter

Lata Paramount förstör för Frasier

Nyheter • Publicerad 23 september 2008
Foto: 

Efter att ha inhandlat och naturligtvis avnjutit de sex första säsongerna av världens bästa sitcom Frasier var det med bubblande förväntningar och darrande händer som jag för någon vecka sedan gick ut på nätet för att köpa resterande säsonger 7-11.

Jag möttes då av den röda, illavarslande varningstexten som löd: "Svenska Paramount har av diverse anledningar inte kunnat svensktexta säsong 7-11 av Frasier. De har istället bestämt sig för att släppa engelsktextade originalversioner på den svenska marknaden, till ett förmånligt pris."

VADÅ INTE "KUNNAT" SVENSKTEXTA??!!

Det hela osade skandal, desillusionerade distributörer och genomlata översättare.

Efter ett samtal till Svenska Paramount är min övertygelse knappast punkterad.

Marknadsföringsansvarig Lena : " Säsong 7-11 verkar inte ha sänts på svensk television, så därför fanns det inga textningar att tillgå. Vanligtvis tar vi dock över textningen om vi har liknande fall.

: " Men vadå, du säger att ni brukar ta över textningen? Varför inte denna gång då?

ML : (ett par sekunder av tystnad) "Jaaaa, vi har helt enkelt inte gjort det. Det är svaret jag kan ge dig."

: " Så ni hade kunnat texta dem men har helt enkelt prioriterat bort det?"

ML : " Nja, det var inte aktuellt just nu".

Skandal! SKANDAL säger jag!

Självklart kommer jag avnjuta avslutande säsonger av Frasier utan svensk text, det är inte så att jag inte är bekväm med det engelska språket. Jag tycker bara det är riktigt URUSELT och fruktansvärt SVAGT av en så pass väletablerad distributör...

Karl Åkerström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.