Nyheter

När ska Borås-Göteborg komma på banan?

För de pendlare som väljer tåget före bussen mellan Göteborg och Borås kom det nog mer som en bekräftelse än en överraskning.
Nyheter • Publicerad 3 november 2011

Enligt Västsvenska Handelskammaren är det nämligen den trögaste järnvägsförbindelsen mellan två storstäder i hela Sverige.

Tågpendlingen mellan Göteborg och Borås prioriteras inte på nationell nivå. I Trafikverkets kapacitetsutredning hamnar sträckan mycket långt ner på listan över tänkbara satsningar. Med myndighetens bakvända sätt att räkna blir låg passagerarbeläggning ett argument för att inte rusta upp.

Det behövs ingen höghastighetsbana mellan Västsveriges två största städer, däremot en rejäl upprustning och dubbelspår. Att på detta sätt stärka näringslivet och bygga samman arbetsregioner borde vara en prioriterad fråga, inte bara för regionen utan för hela Sverige.

Johan Söderström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.