Annons
Nyheter

Hansson: Alltför målrikt för en tränare...

Det kändes så slarvigt, så onödigt, så försmädligt. Med seger mot Oskarshamns IK hade Borås HC knaprat in på Bofors ovan playoff-strecket.
Nyheter • Publicerad 14 februari 2008

Nu minner ljustavlans 5-6 (efter förlängning) mest om två bortsölade poäng – och kanske farväl till ett fortsatt hockeyliv efter serieslutet 5 mars.

Blott sex omgångar återstår och möjligheterna ligger sex poäng bort. Avlägset men inte omöjligt, särskilt om sjundelaget Bofors börjar darra.

Annons

I går överraskade värmlänningarna med att gå på en smäll mot den hopplösa jumbon Hammarby. Så i den här sköna allsvenskan kan allt hända.

***

1 498 betalande i Borås ishall fick se en mer händelserik än de nästan 3 500 gratisbesökarna här förra onsdagen.

Vissa perioder blev ytorna så stora och gratischanserna så många att tränarna rev sitt hår i avbytarbåsen.

Under inledningen av andra perioden föll fyra mål på lite dryga två minuter. Då utverkade Gunnar Persson timeout och skällde ut sina BHC-are så ljudligt att det hördes högt upp på läktarna.

Sedan blev det tätare bakåt i hemmaleden. Mycket berodde det också på att Persson släppte in konvalescenten Anders Skördåker i fullt spel.

Det är en back att lita på i stormigt väder.

***

Trots alltför sorglöst försvarsspel kändes Borås som det bättre laget. Framförallt gladdes många fans åt en gammal skyttekungs rejäla återkomst.

Fredrik Orrsten gjorde två påpassliga mål och hade lägen till ett vinstgivande hattrick. Det skulle man unnat en kille med ett tungt bagage i hälsans ryggsäck.

Annons

BHC har länge varit seriens tredje mest effektiva lag i powerplay. Senast smet Leksand förbi och i går försämrades procentsiffrorna (21,18) något.

Med åtta utvisningar för Oskarshamn kändes ett BHC-mål som lite för klen utdelning. Här fanns fina möjligheter att avgöra den vidöppna matchen.

Lika förargligt kändes det att gästerna fick ett par kassar väldigt enkelt. Gustaf Wesslau gjorde många goda räddningar, men 2-4 med slagskott från fritt synfält och 4-5 med ett beskedligt dragskott ska inte få gå in.

***

Den med beröm godkända BHC-säsongen rymmer ett nära samarbete med Frölunda. Hur blir det med spelarlån nästa säsong?

Årets försök har väckt en del frågor, tveksamheter och rent direkt invändningar.

Visst går att hålla med om vissa kritiska synpunkter. Framförallt känns det olustigt att spelarna tycktes kunna välja fritt inför deadline 31 januari.

Nog hade det varit mer smakfullt med en diskussion mellan parterna. Nu ställdes Borås HC inför fullbordat faktum: Lars Eller, Philip Larsen, Joakim Andersson och Simon Hjalmarsson skulle/ville hem till Frölunda.

Trots vissa barnsjukdomar övervägde de positiva effekterna, faktiskt för alla inblandade.

1) De unga talangerna skaffade bättre matchträning i allsvenskan än i juniorhockeyn.

Annons

2) BHC hade stor nytta av kvartetten. Särskilt imponerade danske Philip och JVM-Jocke med överraskande kvaliteter.

3) Frölunda fick tillbaka fyra spelare som var bättre än när de gav sig iväg.

***

Därför hoppas jag att BHC-paret Persson & Persson tar ett snabbt snack om fortsatt samverkan med Frölunda.

Ja, är det egentligen något som hindrar ett parallellt utbyte med HV 71?

Jan Hansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons