Insändare

Vi vill ha både träd och cykelbanor

Insändare Artikeln publicerades
Foto: HÃ¥kan Rosenqvist,Håkan Rosenqvist

Jag undrar om tekniska nämnden har analyserat alla alternativ som finns på Åsbogatan, skriver Tommy Josefsson.

Det är tråkigt att läsa om att de fina träden längs Åsbogatan skall tas ned, eftersom de står i vägen för cykelbanan. Jag cyklar där ibland och tycker att det är otryggt med bara en halvmeter cykelbana vid varje passage av träden.

Vi cyklister skall inte behöva uppleva olycksrisker då vi använder den tysta och fossilfria cykeln, som dessutom ger oss gratis motion.

”Jag hoppas att de kan ändra sitt beslut och bevara träden och samtidigt ordna en godtagbar cykelbana.”

Men, jag anser att det går att bredda cykelbanan cirka en halvmeter genom att flytta gatan bort från träden cirka en halvmeter. Då skulle visserligen den andra trottoaren minska med samma bredd, men det ser ut som att det är möjligt. Då skulle träden kunna stå kvar.

Vi som kämpar för klimatet inser att träden är viktiga då de omvandlar ungefär ett ton koldioxid då träden växer cirka en kubikmeter och dessutom ger skugga på sommaren och förbättrar luftkvalitén. Dessutom är ju cykeln det mest miljövänliga transportmedlet och vi behöver bra cykelbanor.

Jag undrar om tekniska nämnden har analyserat alla alternativ som finns på Åsbogatan? Tyvärr har Vänsterpartiet ingen representant i den nämnden, varför vi inte kunnat påverka beslutsprocessen, men jag hoppas att de kan ändra sitt beslut och bevara träden och samtidigt ordna en godtagbar cykelbana.

Tommy Josefsson, medlem i Vänsterpartiet Borås

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.