Insändare

Vi behöver fler poliser till fots

Insändare Artikeln publicerades
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Det förväntas att allmänheten ska sköta sig, men då är det en förutsättning att också polisen gör det, menar Mikael Andersson.

Till att börja med vill jag säga att det är bra att polisen finns. Jag skulle inte vilja leva i ett samhälle utan poliser, speciellt inte i dagens samhälle. Men jag skulle vilja se fler fotpatrullerande poliser på gator och torg. Det inger trygghet, ser trevligare ut och det blir personligare.

Det är en stor skillnad mellan att stanna en bil och att ta direktkontakt med gående poliser. Häromdagen stod jag på Stora Brogatan. Då kom en bil smygkörande på gångbanan och tutade på en kille som gick framför. Det förväntas att allmänheten ska sköta sig och föregå med gott exempel, men då är det en förutsättning att också polisen gör det. Att tuta typ ”här kommer jag” är inte att föregå med gott exempel.

Hemma i Västerås brukar poliserna ta en runda till fots. Det ser mycket trevligare ut. Såg en dokumentär från Stockholm där polisen gick runt och pratade med missbrukarna som satt på bänkarna. Ett jättebra sätt att skapa en god relation. Fotpatrullerande poliser är välkomna, även på vardagar och inte bara på speciella arrangemang.

Mikael Andersson

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.