Annons

Var med och forma Svenska kyrkan

Kyrkovalet • Publicerad 9 september 2017
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Johan Nilsson/TT

Några funderingar om kyrkovalet den 17 september i år. Röstar du? Hur röstar du? Svenska kyrkan är ett trossamfund. Låt de som är aktiva i församlingen leda och ansvara för församlingen och kyrkan, människor som har en kristen tro och övertygelse som drivkraft till människors bästa.

Hur kunde det bli så att politiska partier med andra ideologier är med och bestämmer och styr i kyrkan? De politiska partierna med deras ideologier som drivkraft och ledstjärna ska inte styra kyrkan.

Annons

Församlingar och kyrkan skall inspireras och ledas av det glada budskapet – evangelium om Jesus Kristus.

Alldeles för ofta drar representanter för de politiska partierna in den partipolitiska kulturen i kyrkans arbete med olika grupperingar, söndring och splittring med mera som följd.

Det har blivit bakvänt. Det är inte de politiska partierna eller grupperingarna med olika ideologier som ska styra kyrkan, utan kyrkan och evangeliet ska vara mitt i samhället.

I det kristna kulturarvet sägs bland annat att det började med att männi-skor sökte sig samman och byggde kyrka, delade gemenskap och värderingar samt hjälpte varandra socialt med mera.

I kyrkan och församlingen borde det inte vara några grupperingar alls, utan en församling där alla har församlingen och kyrkans bästa. Evangeliet, det glada budskapet om Jesus Kristus, Guds son, ska vara drivkraften och inte de politiska ideologierna.

Var med och delta i gemenskapen och formandet av vår framtid i kyrkan och samhället i övrigt.

Fredrik Fredriksson, medlem i Svenska kyrkan

Annons
Annons
Annons
Annons