Annons

Valde sida efter Kommunals agerande

På Fackförbundet Kommunals hemsida kan man läsa deras vision. Deras ledstjärna för deras arbete är ”Viktiga jobb värda att älska – dygnets alla timmar”
Insändare • Publicerad 3 september 2014

På hemsidan kan man även läsa följande ”Facket är till för att alla medlemmar ska ha bra villkor – bra lön, bra anställningsvillkor, trygghet och inflytande på jobbet.”

Detta låter ju verkligen fantastiskt. Kommunal består av alla oss medlemmar, utan oss skulle facket inte finnas.

Annons

Men efter vad som hänt i Borås stad med omplaceringar av personal som säger vad de tycker och tänker så börjar jag undra vad Kommunal håller på med?

Till för alla medlemmar, men inte de sex som blivit omplacerade? Ska bidra till trygghet, men inte om man säger vad man tycker eller kommer med kritik? Vi ska med fackets hjälp få mer inflytande på jobbet, men det kan leda till omplaceringar?

Kommunals agerande i detta fall där man helt vänder sina medlemmar ryggen är skamligt.

Det kunde lika gärna ha varit jag som stod där och trodde man kunde lita på allt fantastisk som står i visioner och dokument. Det får mig att fundera över om man verkligen ska fortsätta att vara medlem? Får man ändå ingen hjälp så är det inte mycket värt.

Kommunal glömde nog även bort vad som händer om lite mindre än två veckor. Man behöver inte fundera länge för att tydligt se vilken färg Kommunal står bakom.

Frågan man då kan ställa sig är ju då om man genom detta agerande hjälper till för just detta block att vinna valet. Detta agerande har fått mig att välja sida.

Besviken medlem

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons