Annons

Vad är problemet med kompis på skolbussen?

Skolskjuts • Publicerad 12 september 2017
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Jeanette Larsson

I fredagens tidning kan jag läsa att tekniska förvaltningen tillsammans med grundskoleförvaltningen skall utreda frågan kring att ta med kompis på skolbussen. ”Kanske” bra att frågan belyses, men låt inte frågan begravas i en utredning. Jag ser inte problemet, eftersom vad jag blivit informerad om, att det inte finns någon skrivning i regelverket kring medåkande. Det har alltid, ända sedan skolskjutsar infördes, varit möjligt i vissa kommundelar att i mån av plats ta med en kompis. En möjlighet som även fanns innan kommunsammanslagningen 1974.

Tills frågan har utretts måste de gamla möjligheterna att ta med kompisar hem finnas kvar.

Annons

Det går inte att nog värdera möjligheten att få ta med kompis för barn på landet. Här på landet har vi inte trottoarer, trafikljus, gångvägar, vägbelysning med mera, vilket oftast finns i tätorterna.

Ja, jag fick glädjas några dagar. Hurrarropen till ett bra politiskt initiativ blev grusat och mina tidigare tankar om hur trögheten i den politiska världen funkar har besannades än en gång. Mitt motto som politiker har så långt som möjligt varit att se möjligheterna.

Jag vill också poängtera att under nämndmötet fanns, så vitt jag hörde, inget motstånd i inläggen till initiativärendet från dem som yttrade sig. Synpunkterna på mötet gick åt samma håll, oberoende politisk färg.

Jag förväntar mig att ni föräldrar engagerar er i frågan på lämpligt sätt.

Upprörd och besviken farfar, Bengt Belfrage (C)

Annons
Annons
Annons
Annons