Insändare

Utlämnad till handläggarens välvilja?

Tack Försäkringskassan ,

Någon gång i livet kommer de flesta att klappa ihop fysiskt och/eller psykiskt, ofta av omständigheter som samverkar (jobb och privatliv). Det hände mig i 53 års ålder. Ja fixade inte att gå till jobbet och även mitt privatliv höll på att haverera. Jag gick till doktorn och fick allehanda droger, någon form av lyckopiller och sömnpiller med mera. Jag har ett magbråck som trycker på hjärtat och tinnitus sedan cirka 25 år tillbaka.

Jag förklarade för doktorn att jag bara behöver lite tid, att jag vill fixa detta utan alla dessa piller. Mindre med kaffe, alkohol och fet mat och så började jag träna och gick ner i vikt, det är mumma för magbråcket.

Frid och fröjd, började jobba igen efter en kortare sjukskrivning på ett par månader.

Försäkringskassan tyckte annat, den ansåg utan vidare underökning av jag hade 75 procents arbetsförmåga och därmed inte var berättigad till full sjukskrivning.

Kan min läkare ändra uppfattning i efterhand och först sjukskriva mig på 100 procent och sedan, i efterhand när Försäkringskassan frågar om arbetsförmågan, säga att han har nog 75 procents arbetsförmåga i alla fall?

Man har jobbat i 35 år, betalat kanske fem–tio miljoner i skatt genom åren.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.