Insändare

Träffpunkt Simonsland bör tydliggöra resorna

Slutreplik Artikeln publicerades

Svar till Sofie Nelsén, enhetschef på Träffpunkt Simonsland, BT 10/9.

Tack för din replik på min insändare och att jag fick svar på vissa av mina frågor. Du skriver att fördelningen av platser för terminens resor fördelas enligt principen först till kvarn, samt att det inte finns någon gräns för hur många sådana man får boka sig på.

Det kan alltså i praktiken betyda att samma fåtal personer kan boka upp sig tidigt på i princip alla resor, fem–sex månader i förväg.

Vidare skriver du att du rekommenderar mig att delta i någon av de 43 föreningar som finns i huset för att kunna delta i resorna. Nej, jag har inget behov av att ingå i någon förening.

”Det är ett ganska magert beklagande kan jag tycka som knappast ökar mitt förtroende.”

Slutet i din replik är mycket märkligt. Du skriver att när insändaren nådde BT så fanns det tio resor med omkring 25 bokningsbara platser kvar. Insändaren publicerades den 28/8. Den 26/8 besökte jag Simonslands reception för att boka resor och talade med kvinnan som arbetar där. Hon informerade mig klart och tydligt om att samtliga resor för längesedan var fullbokade och att resebroschyrerna därför var borttagna.

Jag hade ju aldrig engagerat mig och satt mig att skriva den insändaren om jag inte trott på henne. Jag finner det orimligt att det från måndagen till onsdagen hade skett hela 25 återbud, som du menar. Du skriver att det är beklagligt att den informationen inte nått fram till mig.

Det är ett ganska magert beklagande kan jag tycka som knappast ökar mitt förtroende. Snarare upplever jag det som ett förminskande av mig.

Ni har efter min insändare sett över era rutiner gällande utflykterna, skriver du som slutkläm och lämnar ingen vidare information.

Mitt tips är att skriva ut fullbokat i er kalender på Borås stad och på er sida på Facebook, så att vi som reser med bussar, färdtjänst och annat inte behöver åka in till receptionen och bli besvikna.

Ensam och isolerad pensionär

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.