Annons

Sträck på er, ni omplacerade i Fristad

Vi är många anhöriga och brukare som är ledsna över att ni underbara och kunniga personal inte kommer till oss mer efter att ha blivit omplacerade.
Insändare • Publicerad 3 september 2014

Hur fel detta handlande var från chefshåll, stod helt klart när jag informerade mina föräldrar om händelsen och fick jag följande kommentarer:

* Men så kan dom ju inte göra utan att fråga oss. Det är ju oss som dom sköter om, som dom ska fråga.

Annons

* Vi måste ju ha något att säga till om, vi är ju inte dumma. 

* Vad konstigt, dom är ju jättesnälla och bra.

Därför vill jag fråga dig Helen Magnusson – var finns omtanken om brukarna i ditt chefskap?

Var fanns din empati när du skickade iväg dina anställda, utan att ge dem en chans att ta farväl av sina brukare?

För många kan det ha varit de viktigaste personerna i deras liv. Att då prata om att personalen har en dålig kultur är helt befängt efter att som chef själv gjort ett sådant generalfel. Även ditt påstående om att personalens kultur skulle skada brukarna håller vi inte alls med om. Det här handlar om kunnig personal, personal som stöttar varandra, har roligt tillsammans som i sin tur smittar av sig på våra äldre, ja även anhöriga. 

Du ska också veta att personalen du gjort dig av med, är just den personal som våra äldre behöver, som bevakar deras rätt, personal som vågar säga till om något brister. Vem vågar nu säga till om något är fel? och hur ska kommunen nu stå upp gentemot privata alternativ kan man fråga sig?

Brukare och anhöriga

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons