Annons

Stark arbetsgrupp och livrädda chefer

Sex av oss i hemtjänstpersonalen i Fristad har omplacerats med omedelbar verkan. Vår chef Helen Magnusson sade i Radio7 att vi ”har en kultur som inte är bra”.
Insändare • Publicerad 2 september 2014

Tvärtom har vi en jättebra personalgrupp som alltid har ställt upp och stöttat varandra. I synnerhet det senaste året när vi fått kämpa mot vad vi tycker är helt felaktiga beslut om delade turer, varannan helg, resurstid och årsarbetstid.

Cheferna är tydligen livrädda för vår starka arbetsgrupp och gör vad som helst för att splittra. Man trodde nog att gruppen skulle splittras när vårt fackliga ombud omplacerades, men det stärkte oss istället.

Annons

Helen Magnusson säger att vi varit illojala. Vad är det vi varit illojala mot? Är det mot att vi fortfarande måste jobba delade turer, fast vi tvingats till arbete varannan helg just för att de delade turerna skulle bort?

Förut jobbade vi var tredje helg med delade turer. Nu jobbar vi varannan helg med delade turer. Men nu är inte det längre huvudskälet till vårt missnöje, utan det är hur fult vi blir behandlade när vi engagerar oss och har synpunkter.

Och facket tycks bara flyta med arbetsgivaren. Har Kommunal i Borås helt glömt bort varför vi har fackföreningar?

Och omplaceringarna nu är bara början, säger Helen Magnusson också. Hennes mål tycks vara att skapa största möjliga osäkerhet.

Det är sällan ens fel om två är osams. Men det verkar tydligt att Helen Magnusson river ner snarare än bygger upp äldreomsorgen i Fristad.

Kvar än så länge

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons