Annons

Södra torget är bäst för bussarna

Replik. Svar till Annette Carlson (M), BT 26/8.
Insändare • Publicerad 4 september 2014
Södra torget.
Södra torget.Foto: Anton Hedberg

Huruvida du använder dig av kollektiva transportmedel som buss när du förflyttar dig inom staden undandrar sig min bedömning, men för undertecknad som dagligen transporterar sig med detta trafikslag är och förblir Södra torget den överlägset bästa platsen som central knutpunkt för bussarna i Borås.

Från Södra torget är det gångavstånd till de flesta platser och ställen i centrala Borås, och eftersom alla linjer i stadstrafiken anlöper torget underlättar det också byte av busslinje. Men det börjar bli mycket trångt på Södra torget. Bussresandet i staden har ju glädjande nog ökat rejält de senaste åren, vilket har lett till tätare tidtabell för många linjer och därmed också intensivare trafik.

Annons

Av den anledningen skulle man nu kunna flytta några hållplatslägen upp till Allégatan, som jag tror Vänsterpartiets Lennart Andreasson tidigare varit inne på, för att därigenom avlasta Södra torget och på så sätt få smidigare och säkrare trafikflöden. Jag tycker det verkar vara en utomordentligt bra lösning.

Gärna en livaktigare centrummitt med caféer, restauranger och andra begivenheter, Annette Carlson. Men ännu bättre är en på Södra torget bestående och funktionellare kollektivtrafik. Men det ena behöver ju inte utesluta det andra.

Tony Björklund

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons