Insändare

Sms-parkering är inte raketforskning

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Lars-Åke Green

Jag har svårt att begripa att man kan köra en bil i stadsmiljö och parkera, men inte kan använda en telefon och betala, skriver Peter Böös.

Jag har läst flera inlägg där man klagar över att man måste använda sig av sms för att betala när man parkerar sin bil. Argumenten är att det skulle vara svårt, att man inte riktigt kan förlika sig med modern teknik och att man tycker att det är ”orättvist”. Innan sms- betalningen infördes betalade man med mynt och då lade man alltid på lite extra för att vara på den säkra sidan. Nu betalar man exakt på öret vad det kostar och i sällsynta fall en liten avgift extra för tjänsten.

Jag har svårt att begripa att man kan köra en bil i stadsmiljö och parkera, men inte kan använda en telefon och betala. Om man har problem med det kanske man ska överväga att lämna sin bil i garaget. Hur gammal jag är? 78.

Peter Böös

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.