GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sms-parkering är inte raketforskning

Jag har svårt att begripa att man kan köra en bil i stadsmiljö och parkera, men inte kan använda en telefon och betala, skriver Peter Böös.
Foto: Lars-Åke Green
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Jag har läst flera inlägg där man klagar över att man måste använda sig av sms för att betala när man parkerar sin bil. Argumenten är att det skulle vara svårt, att man inte riktigt kan förlika sig med modern teknik och att man tycker att det är ”orättvist”. Innan sms- betalningen infördes betalade man med mynt och då lade man alltid på lite extra för att vara på den säkra sidan. Nu betalar man exakt på öret vad det kostar och i sällsynta fall en liten avgift extra för tjänsten.

Jag har svårt att begripa att man kan köra en bil i stadsmiljö och parkera, men inte kan använda en telefon och betala. Om man har problem med det kanske man ska överväga att lämna sin bil i garaget. Hur gammal jag är? 78.

Peter Böös

Läs mer