Annons

SD tar avstånd från Martin Strid

Svar till Lars W, BT 27/11.
Politik • Publicerad 1 december 2017
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Signaturen Lars W skriver den 27:e november om Sverigedemokraternas landsdagar i Norrköping och lyfter fram en före detta medlem, Martin Strid, som uttryckt sig fullständigt oacceptabelt angående människor med muslimsk tro.

Vi var valda ombud på plats i Norrköping, men var inte i lokalen när dessa ord yttrades. Sverigedemokraterna har inte som tradition att angripa den som har ordet i talarstolen under pågående anförande, men vi kan försäkra att reaktionerna blev omedelbara och kraftfulla precis efteråt.

Annons

Efter ett krismöte direkt efter anförandet ombads Strid att utan dröjsmål lämna landsdagarna och han har nu föregripit ett uteslutningsärende (med given utgång) genom att självmant lämna partiet. På plats i Norrköping var det ingen som varken officiellt eller inofficiellt uttryckte den minsta sympati för Strids åsikter.

Lars W försöker teckna en nidbild av partikulturen. Över 1 000 anföranden genomfördes under tre dagar och generellt fördes många både balanserade och initierade debatter. Detta kan vem som helst ta del av via SVT Forums öppna arkiv och på så vis notera att Lars W inte har en aning om vad han talar om. Han är för övrigt välkommen till oss i SD Borås och diskutera dessa frågor lite mer utförligt.

Slutligen är det väl en självklarhet att partiet utesluter de individer som inte delar partiets värderingar. Gör inte alla partier det?

Andreas Exner, vice ordförande SD Borås

Tomas Brandberg, politisk sakkunnig

Annons
Annons
Annons
Annons