Insändare

Ska bara p-vakterna begripa skyltarna?

Parkering Artikeln publicerades

Förr begrep till och med körkortsinnehavarna vad skyltarna talade om. I dag får man känslan av att endast parkeringsvakterna klarar av att läsa skyltarnas innebörd, skriver Patrik.

Apropå det här med parkeringsplatser och när man ska betala. Nu är det ett bra tag sedan jag själv tog körkort. Det blev många uppkörningar med lika många bokstäver i behörighetsfältet. Då fick man lära sig parkeringsskyltarna och det funkade alldeles förträffligt.

Sedan ett par år tillbaka har dock någonting hänt och jag undrar just vad trafikskolorna lär ut i dag. Förutom att det verkar ha blivit otroligt dyrt att ta körkort har jag ingenting emot körskolorna. Men någonstans brister det, antingen i undervisningen eller i skyltarnas budskap.

”Jag undrar om det enklaste vore att plocka ner samtliga parkeringsautomatskyltar och möjligen ersätta dem med en enda där det står 'betalning dygnet runt'”

Efter att ha sett ett antal TV-program om parkeringsbolag och sedan läst artikelserien i BT (14/9 2018) om en bot som gick ända upp till högsta domstolen så undrar jag om det enklaste vore att plocka ner samtliga parkeringsautomatskyltar och möjligen ersätta dem med en enda där det står ”betalning dygnet runt”.

Grejen är den att förr begrep till och med körkortsinnehavarna vad skyltarna talade om. I dag får man känslan av att endast parkeringsvakterna klarar av att läsa skyltarnas innebörd. Jag är inte ens säker på att trafikpoliserna klarar av det såvida dessa inte har fått specialundervisning av parkeringsbolagen.

För en vanlig privatperson finns bara ett idiotsäkert sätt att tolka allting rätt och det är att använda parkeringsappar dygnet runt. Då är det bara lite synd om gamla farfar som inte kan hantera moderna mobiltelefoner och dessa appar.

Får man dock en sådan där illgul lapp på rutan och är djurvän så kan man ju alltid trösta sig med att man i och med den här lappen sponsrar Borås djurpark.

Patrik

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.