Insändare

P-automaterna ska alltid acceptera betalkort

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Anders Robertsson

Svar på insändaren ”Se till att p-automaterna fungerar för alla”, BT 12/10.

Att alla inte kan eller vill använda en telefon för betalning för parkering är vi medvetna om och vi har med det i vår vardag. I alla våra automater i dag och i framtiden kommer man att kunna betala med sitt kort. I dag den, 16 oktober, har vi en automat i Borås stad som är ur funktion till vilken vi har beställt reservdelar. Det kan förekomma störningar i nätet hos de olika kortleverantörerna som vi inte alltid ser, det kan göra att det tar längre tid att betala eller att man får försöka två gånger.

”Vi kommer anpassa antalet parkeringsautomater efter de synpunkter vi får in under den pågående provtiden.”

Vårt första steg i processen kring förnyelse av betalningssystemet är att kommunicera att vi har för avsikt att minska ner antalet automater i hela staden till följd av att de inte nyttjas i lika hög grad nu som när man satte upp befintliga automater. Vi kommer inte att ändra de betalsätt som finns i dag, och det kommer alltid att finnas valmöjlighet att antingen betala med kort i parkeringsautomaterna eller med din mobiltelefon, via app- eller sms-betalning.

Huvningen av automaterna är ett led i att veta hur många vi skall ersätta när vi upphandlar nya automater för staden under 2019. De befintliga uppfyller inte säkerhetskraven inom betalning efter 2019 och därför måste vi byta ut dem. Samtidigt vill vi anpassa antalet efter nyttjande samt erbjuda de mest kund- och miljövänliga automaterna som finns på marknaden.

Kundvänligheten skall och vill vi självklar bibehålla för alla och vi kommer anpassa antalet parkeringsautomater efter de synpunkter vi får in under den pågående provtiden.

Birgitta Neugebauer, vd, Borås parkering AB

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.