1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Oroväckande med lärare som särskriver

Svar till Maria Ferlin, BT 14/12

Självklart kan inte lärarutbildningen på Högskolan i Borås ta ansvar för hur en student uttrycker sig i ett privat sammanhang på sociala medier. Men jag tvivlar på att en person som normalt inte särskriver plötsligt skulle göra det på just Facebook. Det låter inte rimligt. (Jag har även exempel på veckobrev från mina döttrars skola där vissa färdigutbildade lärare till exempel särskrev i tid och otid.) Jag misstänker helt enkelt att de språkliga bedömningar ni genomför är bristfälliga.

Det jag ställer mig frågande till vad gäller de estetiska lärprocesser som nämns, är att ni inom utbildningen lägger tid på att faktiskt bygga den där lustiga toarullegubben. Det är knappast något man behöver träna på, det är bara att följa en enkel instruktion (”vik hörnet”, ”klistra här”, ”klipp där” etcetera). Jag anser att den tiden är bortkastad. Det hade räckt att teoretiskt visa på vilka pyssel som är lämpliga i vilka situationer.

Det är ingen hemlighet att kraven för att komma in på lärarutbildningarna sänkts rejält de senaste åren. Det finns mängder artiklar att läsa i ämnet. (Länkar dem inte här, men de hittas lätt via sökmotor.) Sorgligt att se denna utveckling.

Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Höj kvaliteten på era lärarutbildningar genom intagningskrav som filtrerar bort icke lämpliga kandidater och fokusera er utbildningstid till sådant som verkligen är viktigt.

Oroad

Läs mer

Sport

Här är spelarbetygen efter Elfsborgs rysare mot Kalmar

Han var bäst i Elfsborgs seger: ”Visar mest pondus”

Borås

I DAG: Bil körde in i ladugård – föraren gick i väg

En bil ska under dagen ha kört in i en ladugårdsvägg i Dalstorp. Efter olyckan ska föraren – av oklar anledning – lämnat både bilen och platsen.

Borås

Trafikolycka i Ullared – sex personer inblandade

En trafikolycka inträffade i Ullared runt 20 över fyra på måndagseftermiddagen. I olyckan var två bilar och sex personer inblandade. Ingen person fördes till sjukhus.

Borås

Efter år av motgångar – vandalisering i butiken: ”Orkar snart inte mer”

Företagets tuffa tid: ✓ Storbranden ✓ Pandemikraschen ✓ Inbrottet

SUPERLIVE – FÖLJ ELFSBORG OCH NORRBY DIREKT

Fotboll: Elfsborg upp som tvåa – Holmén sen segerfixare

Det blev 2–1 borta mot Kalmar efter ett avgörande mål på övertid.

Borås

Stöldvåg i Borås butiker: ”Vi tar folk flera gånger om dagen”

Ökat med runt 30 procent – och polisen har en teori.