Insändare

Öppenhet bör gälla i Marks kommun

Insändare Artikeln publicerades

Givetvis skall massmedier granska vad vi politiker bestämmer och hur de anställda utför sina uppdrag, skriver Lars-Inge Andersson och Elise Arnell.

Det är med förvåning som vi läser om att Marks kommun, efter att den nya socialdemokratiska maktkonstellationen tagit ledningen, skulle sluta sig allt mer och försvåra för pressen.

Givetvis skall massmedier granska vad vi politiker bestämmer och hur de anställda utför sina uppdrag. Vi invånare i Mark är lyckligt lottade som har tre olika medier, som varje vecka bevakar vad som händer i kommunen. Vi anser att det är en fördel för våra kommuninvånare och politiker att i ett tidigt skede få reda på vad som är på gång i de olika förvaltningarna. Exempel på reportage som varit till kommuninvånarnas fördel under senaste halvåret är förslagen om:

* Nedläggning av de mindre skolorna.

* Indragning av bokbussen.

* Stängning av ishallen.

* Neddragningar vid Skene lasarett.

Utan publicitet i tidningar och reportage i lokalradion kanske det inte hade varit möjligt att få stopp på dessa förslag till neddragningar.

Vi kristdemokrater känner inte igen oss då vi försökt informera pressen så gott vi har kunnat från de nämnder där vi är repsenterade. Vi har bland annat i socialnämnden bjudit in till pressinformation efter varje nämndsammanträde och sett det positivt att få chansen att presentera vad vi gör.

Vi uppmanar den nya ledningen av Marks kommun att även i fortsättningen ”köra med öppna spjäll” och ser fram emot en fortsatt god relation med medierna.

Lars-Inge Andersson

Elise Arnell

för Kristdemokraterna i Mark

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.