Insändare

Ni vet redan vad som felar i hemtjänsten

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Sanna Tedeborg

Var finns viljan att förbättra för oss, undrar Undersköterska i hemtjänsten.

Angående arbetsmiljön i hemtjänsten så har det redan gjorts en omfattande genomlysning av en extern part, Ernst och Young. Den var välbehövlig och säkert inte billig.

Att tillsätta ytterligare grupper vore att slösa med tid och pengar. Var finns de kompetenta politiker/chefer som ska omsätta utredningens förslag? Var finns viljan att förbättra för oss? Vad har över huvud taget hänt? Det handlar även om medarbetarnas makt över sin arbetstid/fritid, det handlar om resurspass i andra hemtjänstområden dit du själv ska ta dig, därmed okända gator och okända brukare. En stor stress för många.

Det handlar om varannan helg, återhämtning med mera. Men det vet ni ju redan. Skapa istället en grupp som börjar med att förändra de redan kända orsakerna till undersköterskornas flykt. Eller väntar ni på att missnöjet ska försvinna av sig självt?

Undersköterska i hemtjänsten

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.