Annons

Nej till tvångskvotering från Bryssel

Varken familjepolitik eller annan välfärd är en EU-fråga, anser Eva B Arnesson.
Insändare • Publicerad 14 maj 2019
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Hasse Holmberg

Vi kristdemokrater tycker att det är självklart att familjerna själva ska bestämma hur föräldradagarna ska fördelas. Det ska inte bestämmas av vare sig Sveriges riksdag eller Brysselbyråkrater, utan hemma vid ditt och mitt köksbord.

Nyligen beslutades i EU om gemensamma regler för pappamånader, det tycker vi är fel. Varken familjepolitik eller annan välfärd är en EU-fråga.

Annons

För mig som sexbarnsmamma och kristdemokrat är det en av EU-valets viktigaste frågor. Därför säger jag och mitt parti nej till familjepolitik på EU-nivå, nej till förslag om att hantera föräldraförsäkring, social- eller arbetslöshetsstöd och andra välfärdsfrågor i Bryssel. Svenska välfärdsfrågor ska beslutas om i Sverige.

Den 26 maj har du möjlighet att göra din röst hörd för vilken typ av EU-samarbete som ska vara i framtiden. En röst på Kristdemokraterna är en röst för ett lagom EU och vi vill att alla beslut ska fattas på rätt nivå.

De stora frågorna som kräver gemensamma lösningar som reglerad migrationspolitik, bekämpa den internationella brottsligheten, arbeta med de klimat och miljö- problem som finns, stärka Europas inre marknad och handel, skapa mer tillväxt och fler jobb och att stärka och försvara mänskliga rättigheter runt om i världen. Det är viktiga frågor som hör hemma i Bryssel. Men vem som ska vara hemma med barnen beslutas bäst vid ditt och mitt köksbord.

Familjepolitiken ska vara utan överstatlig styrning och tvångskvotering. Det är du och din familj som vet vad som är bäst för just er.

Eva B Arnesson (KD), kandidat till Europaparlamentet

Annons
Annons
Annons
Annons