M-kommunalrådet är populistiskt

Svar till Annette Carlson (M), BT 10/2.
Replik • Publicerad 12 februari 2020
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Annette Carlson (M), kommunalråd i Borås.
Annette Carlson (M), kommunalråd i Borås.

Annette Carlson upplyser BT-läsarna i en debattartikel om att vi alla måste ställa upp på grundläggande värderingar som gått förlorade i dagens samhälle.

Man skulle kunna diskutera om huruvida dessa verkligen helt ”gått förlorade”, men det blir en annan diskussion en annan gång.

Däremot går det att fundera över varför Carlson koncentrerar sin upprördhet enbart på hur en viss grupp i samhället beter sig.

”Att bortse från helheten, som artikeln gör, lämnar en dålig smak av billig populism.”

Varför utesluta rikemanskonsulter som skor sig på våra skattepengar och satsar dem i usla fonder, vilket är en orsak till att allt fler pensionärer blir fattiga?

Varför glömma att nämna överklassen eller välbärgade människor som köper och konsumerar narkotika ända in på våra krogars toaletter?

Varför vara tyst om ekobrottslighet och pengar som försvinner till utländska skatteparadis?

Varför bortse från dåligt upphandlade politiska affärer med företag som har anknytningar till brottsliga gäng (som en viss flyttfirma i Borås), eller avstå från att referera till värderingar i några politiska sfärer (som till exempel kvinnofientliga protokoll i en ökänd klubb) eller också ta sig en fundering på vilka grundvärderingar som råder i kommunens verksamhet där man skriver alarmerande rapporter där källorna är så felaktigt översatta att deras budskap förvrängs.

Detta var bara några exempel på det som inte tas hänsyn till i Carlsons artikel. Jag hoppas att Anette Carlson håller med mig om att vi ska kräva att att alla i vårt samhälle ska göra rätt för sig, oavsett kultur- och klasstillhörighet. Vill Moderaterna med Carlson i spetsen ta riktiga krafttag måste de bredda sin syn.

Att bortse från helheten som artikeln gör lämnar en dålig smak av billig populism.

Marie-Noëlle Carlsson Ferrier