1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Låt kafeterian på Säs Skene vara kvar

Det är väl just till sådant våra skattepengar kan användas, skriver Kent Haglund.

Angående BT:s artikel om kafeterian Skene lasarett och dess vara eller icke vara. Som anställd vid Säs i närmare 20 år, varav tolv vid Skene, har man ju blivit ganska luttrad och med sorg betraktat den gradvisa avlövningen av ett välfungerande sjukhus. Om detta har sagts mycket och vissa åtgärder var säkert nödvändiga och framtvingande av hårda ekonomiska ramar.

quote
Ett sjukhus är inget 'affärsområde', där bedrivs betydligt seriösare verksamhet än så.
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

När det gäller den lilla kafeterian i entrén, som väl kan sägas vara ett minimum av service för våra patienter och besökare, blir jag betänksam när jag läser motiveringen till en eventuell stängning från ”affärsområdeschefen” vid Västfastigheter. Han säger att ”det är ju trots allt skattepengar det handlar om”. Javisst, och alldeles i sin ordning menar jag, det är väl just till sådant våra skattepengar kan användas.

Ett sjukhus är inget ”affärsområde”, där bedrivs betydligt seriösare verksamhet än så. Så låt för Guds skull kafeterian vara kvar. Matsalen vågar man väl inte hoppas på, utan den kommer väl att ersättas av automater. Tråkigt!

Kent Haglund, överläkare, medicinkliniken, Södra Älvsborgs sjukhus