Insändare

Låt cheferna täcka upp i hemtjänsten

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Janerik Henriksson / TT

Vill chefen bli duschad av vem som helst, frågar sig signaturen MKA.

Läser i BT 20/8 om hur fruktansvärt illa det är med hemtjänsten och dess funktion i Borås. Det är en skrämmande läsning där anställda undersköterskor får utstå hån från sina chefer när de svarar vårdtagarna att de är stressade.

Hur länge ska denna misär för våra äldre få fortsätta? Att inte bli lyssnad på som personal och framför allt som vårdtagare skulle bara förbjudas. Låt vederbörande chefer gå in och ta sjukluckor med mera. Att de äldre vill ha personal som också förstår språket är livsviktigt.

Borås stads hemtjänstchefer och politiker verkar inte bry sig om att det är dessa äldre människor som byggt upp det så kallade välfärdssamhället, som nu håller på att raseras helt.

MKA

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.