Insändare

Kommunen: Vi har tyvärr tvingats stänga mötesplatsen

Replik Artikeln publicerades
Vi förstår att det för stamgästerna på Sjöbo känns tråkigt att inte ha tillgång till sin omtyckta mötesplats, men hoppas ni har överseende ytterligare en tid framöver, skriver Cecilia Bothin.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Vi förstår att det för stamgästerna på Sjöbo känns tråkigt att inte ha tillgång till sin omtyckta mötesplats, men hoppas ni har överseende ytterligare en tid framöver, skriver Cecilia Bothin.

Svar till Stamgästerna på Sjöbo mötesplats, BT 29/7.

Vi vet att Mötesplats Sjöbo och de tio övriga mötesplatserna som drivs av Borås stad är viktiga och uppskattade. I sommar har vi tyvärr sett oss tvungna att stänga just Mötesplats Sjöbo. Skälet är att vi av bemanningsskäl inte klarar att ha den öppen i semestertider. Lokalernas utformning och läge kräver mer personal för en väl fungerande och säker verksamhet än vi kunnat organisera.

Därför har vi valt att samordna verksamheten med Medborgarlabbet, på Sjöbo torg 9, som bjuder på aktiviteter och sommarverksamhet för såväl seniorer som andra.

”För dem som trots allt föredrar seniorverksamhet finns som sagt ytterligare tio mötesplatser, där inte minst Träffpunkt Simonsland erbjuder en bred verksamhet för äldre.”

För dem som trots allt föredrar seniorverksamhet finns som sagt ytterligare tio mötesplatser, där inte minst Träffpunkt Simonsland erbjuder en bred verksamhet för äldre.

Information om de övriga mötesplatserna finns på Medborgarlabbet och på Borås stads webbsida. Ytterligare fem mötesplatser drivs av olika föreningar i Borås.

Den 12 juli, dagarna före stängningen, fanns chefer och tjänstepersoner från såväl vård- och äldreförvaltningen som fritids- och folkhälsoförvaltningen på plats på Mötesplats Sjöbo för att svara på frågor.

Den som har ytterligare frågor eller synpunkter är välkommen att vända sig till Cecilia Bothin, tillförordnad förvaltningschef för vård- och äldreförvaltningen.

Vi förstår att det för stamgästerna på Sjöbo känns tråkigt att inte ha tillgång till sin omtyckta mötesplats, men hoppas ni har överseende ytterligare en tid framöver.

Cecilia Bothin, tf förvaltningschef för vård- och äldreförvaltningen i Borås Stad

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.