Insändare

Kollar på Sexdrega IF – men ratar Elfsborg

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Anton Hedberg

Efter att en gång i tiden ha haft seriebiljett på Ryavallen i flera år har jag inte betalat en krona på Borås Arena den senaste tiden, skriver Georg Johansson.

Undertecknad kan inte göra två kickar på foten, men har sysslat en del med fotboll i sina dagar.

Våra gula fotbollshjältar åkte till Falkenberg för att möta ett av allsvenskans bottenlag och fick stryk. Veckan efter fick Falkenberg stryk av Hammarby med 6–0.

Elfsborg mötte sedan Helsingborg och lyckades tursamt fixa ett poäng. Hade Helsingborg haft lite tur hade de lett med 3–0 efter en kvart.

”Man ser sällan någon spelare som springer i en lucka med risk att inte få en passning.”

Efter att en gång i tiden haft seriebiljett på Ryavallen i flera år har jag inte betalat en krona på Borås Arena den senaste tiden. Jag blir ibland bjuden av mina pojkar, som jobbar på företag som betalar för reklam. Men matcherna ses av en allt mindre publik. Sålda biljetter betyder inte att det finns så många åskådare.

Man ser sällan någon spelare som springer i en lucka med risk att inte få en passning. Nu är det många förståsigpåare som säkert kommer säga något i stil med: ”Spring själv, gubbjävel”.

Den 16 augusti spelar Sexdrega IF mot Sjötofta. Då skall jag åka till min gamla hemmaplan Ängagärdet. Det blir nog lite sämre fotboll, men det är ju heller inga miljonärer som spelar där.

Georg Johansson

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.