Insändare

Kalvfestivalen är viktig för Svenljunga kommun

Insändare Artikeln publicerades

Svar till Marita Karlsson (L) och Owe Lundin (L), BT 9/11.

Jag delar er uppfattning om att det är angeläget att Kalvfestivalen fortlever och att Svenljunga kommun fortsätter att bidra till dess grundfinansiering. Sett i en vidare vy är Kalvfestivalen ett positivt kännetecken. Nämligen, att det finns ett livaktigt föreningsliv i kommunen som med stolthet visar upp sevärdheter och gör bra arrangemang, vilket visar att människor har nära till varandra och förmåga till samarbete – någonting mycket glädjande. Det livaktiga föreningslivet bidrar också till att välkomna besökare och gör det attraktivare att bo i Svenljunga kommun.

Kommunens bidrag till Kalvfestivalen är mycket måttligt och något som bidrar till att sätta ett internationellt kulturutbyte på världskartan, en verklig bonus. Min uppgift i sammanhanget är att stötta föreningslivet i kommunen genom att bidra med grundfinansiering.

I den mån föreningslivet i kommunen bidrar till lokal näringsverksamhet och ökade skatteintäkter ser jag det som en välkommen bonus.

Robert Klerfors, gruppledare för Vänsterpartiet

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.