Insändare: Varför stannade du inte vid vår påkörda Pelle?

I måndags kväll blev vår katt överkörd på Kamgarnsgatan strax utanför dagis.
Insändare • Publicerad 2 oktober 2014
Foto: 

Hur mår du nu som bara körde vidare utan att stanna?

Ja just det, det var ju BARA EN KATT som du körde på inte kunde du ana att det var en älskad familjemedlem som inte går att ersätta.

Vet att vår katt Pelle fick springa fritt och risken fanns hela tiden att det skulle hända en olycka. Nu skedde detta som inte fick hända. Hade det då inte varit just av dig som en god medmänniska att stanna och se hur det hade gått för katten?

Som en bilförare bör du ta ditt ansvar och köra lugnt i tätbebyggt område där många korsar gatan inte bara katter utan även barn. Varför kunde du inte titta om katten hade ett halsband och tagit dig den tiden för att se efter om det fanns ett tfn nr till ägaren och i detta fallet kontaktat oss. Annars kunde du kanske gått in i husen som låg precis i anslutning till att du körde på katten och hört dig för. Alla omkring hade vetat att det var Pelle och du hade gjort det som du borde gjort, inte bara fegt struntat i att katten låg på vägen.

Nu var det ett par flickor som förmarmade sig över Pelle och drog in honom till kanten för att inte fler bilar skulle köra på honom. Detta kanske du också kunde gjort eftersom du inte brydde dig med någonting annat, lagt honom vid sidan så han inte bara hade blivit en överkörd pälshög. Flickorna tog tag i detta och kontaktade vår granne som naturligtvis visste vem som ägde katten och på så vis kunde vi åka till Blå Stjärnan och ge Pelle ett värdigt slut.

Hur gör man om olyckan är framme och man kört på en katt, hund eller något annat djur?

* Kolla halsband om det finns ett telefonnummer - Kontakta i så fall ägaren och berätta vad som har hänt.

* Annars kolla i närliggande hus om de känner till djuret.

* Eller ring polisen så kan de ta över 112 vid larm och 11414 vid övriga frågor.

Denna listan kan göras mycket längre men att man ändå gör någonting vid olyckstillfället. Detta kan ju hända vem som helst när som helst.

Anders och Ann-Gerd

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.