Annons

Insändare: Våldsspel farligare än att se på porr

Slutsvar till Arg farmor, BT 9/5.
Insändare • Publicerad 12 maj 2018
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: LEIF R JANSSON / TT

Din reaktion är knappast förvånade och jag ler lite grann. Ja, det är väl meningen att föräldrar ska berätta för sina barn om det här med blommor och bin, men gör de det? Du, arga farmor, hur fick du själv reda på hur det fungerar?

Enligt din uppfattning ska barn absolut inte titta på porr. Har du själv sett porr så du vet vad det handlar om.

Annons

En del påstår att porr är skadligt för barn. Den typen av porr som det refereras till i den allmänna debatten har jag aldrig sett. Jag tycker det är mer skadligt för barn att hålla på med dataspel som går ut på att skjuta folk.

Många, kvinnor inte minst, anser att porr ger en felaktig bild av sex. Tjejer som läser om riddaren som kommer på sin vita häst får ju också en felaktig bild minst sagt.

Min egen numera avlidna mormor visste inte när hon gifte sig, hur ett barn blir till. Hon berättade att hon trodde att man blir gravid genom en kyss. På 1960-talet satt män i tv och berättade högst generat att det här med sex var någonting som de ansåg att unga skulle få upptäcka själva.

På 1970-talet berättades det på sexualkunskapen att många tjejer in ens visste om att de hade en vagina. Fortfarande är det många tjejer som tycker att det de har mellan benen är något fult.

Det här handlar i grund och botten om hur den yngre generationen ska få den kunskap den behöver om njutningen och hela fortplantningstekniken. Hela samhället är bra på att tala om för de unga hur de ska skydda sig från sjukdomar och att inte bli gravida, men missar information om vägen dit.

Sen är det förvånade att det som så många förfasar sig över är en av världens mest lönsamma industrier, men en porrfilm skulle aldrig få en Oscar, för det är ett så fruktansvärt dåligt skådespeleri.

En feministisk outsider

Annons
Annons
Annons
Annons