Annons

Insändare: Ryda sportfält ett slagfält efter elevers fyllefest

Ryda sportfälts grusplan ser ut som ett slagfält, skriver Obotlig optimist.
Nollning • Publicerad 6 september 2017
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Bilderna är från andra tillfällen.
Bilderna är från andra tillfällen.

En påminnelse till de nyblivna gymnasister som i fredags kväll (1/9) firade att man kommit in på gymnasiet. Insparkar, teambildningar och nollningar i all ära, men viss måtta finns det. Ni som var med och firade in skolstarten så ordentligt och duktigt med alkohol i mängder, musik och knallskott, ni glömde något viktigt.

Ni glömde att röja upp efter er. Några kanske till och med har glömt att de var med och firade. Men ni som kommer ihåg att ni var där – ta med era polare, som inte kommer ihåg, och röj efter er.

Annons

Ryda sportfälts grusplan ser ut som ett slagfält. Hela glasflaskor, trasiga glasflaskor, plastmuggar, annat skräp, kläder, plastpåsar med mera. Det är säkert ett stort antal spyor runt om i buskarna också.

Om ni tänker efter nu, så här i efterhand, vem hade ni tänkt skulle ta reda på skräpet, glaskrosset och allt annat bråte ni lämnat? Det är både hundutställningar, idrottsevenemang och barncuper i olika idrotter som arrangeras på Ryda. Många kommer med stor sannolikhet att skära sig på alla glasskärvor som ligger gömda i gruset. Kanske måste Borås stad friskriva sig från skärolyckor i framtiden, för det blir inte lätt att sanera alla glasbitar som sjunker ner i gruset.

Till er föräldrar som har ungdomar som firade på Ryda i fredags, ta ett snack med dem och förklara att man lämnar en plats som den var när man kom. ”Inga” städar inte alltid överallt. Så visa vad ni går för, städa upp efter er – tillsammans fixar ni det. Glasbitarna är viktigast.

Obotlig optimist

Annons
Annons
Annons
Annons