Annons

Inför Ribbinglärare på alla skolor

I en ovanligt enfaldig TV-reklamsnutt för påskmat, frågar barnet pappan varför man firar påsk.
Insändare • Publicerad 23 april 2014
Signaturen Glad påsk tycker att Magdalena Ribbing borde stå modell för en ny typ av lärare.
Signaturen Glad påsk tycker att Magdalena Ribbing borde stå modell för en ny typ av lärare.Foto: 

Eftersom kristendomsundervisning numera är nollad på skolschemat, tror många att vi lever i ett evigt kretslopp av mathelger.

Både bibeln och koranen innehåller förlegade kunskaper men båda är utmärkta historiska vägledare till hur i skall uppträda i vårt umgänge med andra.

Annons

Visst blir det ett bättre samhällsklimat om man under hela skoltiden fortlöpande drillas i att inte mobba och att inte ta för stor plats i det gemensamma rummet?

Jag föreslår att varje skola inrättar en Magdalena Ribbing-tjänst. Dessa MR-lärare får till uppgift att slipa bort elevernas barnsliga beteenden, som att knuffas i bamba och prata om äckliga saker vid matbordet.

I förlängningen slipper vi alla dessa odrägliga vuxna vardagsmarodörer som förpestar livet genom hänsynslöst och drumligt beteende. I en tid när det är egalt om man sticker kniven i munnen när man äter eller i en medmänniska är Magdalena Ribbing-lärartjänster en nödvändig satsning för ett snällare Sverige.

Glad Påsk

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons