Insändare

Herrljunga glömmer funktionsnedsatta barn

Insändare Artikeln publicerades
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Det är väldigt lätt att glömma bort barn med extra behov i denna kommun, skriver Föräldrar som tröttnat på att göra kommunens jobb.

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Nu har Herrljunga kommun lyckats igen. Denna information fick vi 19/8 av Borås stad: Skolan börjar på onsdag 21/8, men Herrljunga kommun har inte beställt någon buss/taxi till Borås för vår dotter. I nuläget, 20/8, är det oklart hur hon ska komma till skolan. Det är väldigt lätt att glömma bort barn med extra behov i denna kommun.

”Efter alla turer med kommunen blev vi inte direkt förvånade när vi fick reda på att hon står utan skolskjuts.”

Jag var i kontakt med kommunen i april angående att jag ska börja jobba, men där lade de locket på. Vår dotter har ingen fritidsplats, för ingen vill ta ett beslut.

Mycket kämpande och krigande har det varit för att få kommunen att inse att det finns barn med funktionshinder och behöver annan kompetens än den som finns i vanlig skola.

Vår dotters skolgång innan hon kom till Borås var ren förvaring. Ingen utveckling. Borås har gjort ett jättejobb ihop med henne för att plocka upp förlorad/tappad kunskap och fortsätta utvecklingen.

Efter alla turer med kommunen blev vi inte direkt förvånade när vi fick reda på att hon står utan skolskjuts.

Får man behandla ett barn på detta sätt? Vi lever i 2019.

Vår dotters rektor gör allt som står i hennes makt för att lösa skolskjutsen. Vi håller tummarna för att hon lyckas i år igen då hon fixade mycket förra året.

Förälder som tröttnat på att göra kommunens jobb

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.