Insändare

Hemtjänstpersonal hinner inte gå på toa

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Sanna Tedeborg

Hade det varit fler män inom yrket så skulle de aldrig ha accepterat detta, påpekar skribenten.

Vi som arbetar inom vård är bara en produkt, en handlingsvara. Vi utför arbetsuppgifter enligt data, mobiltelefoner och olika datasystem. En central planering i Borås stad som delegerar ut insatser med tid. Gamla mobiltelefoner som bör uppdateras, en produkt som blir ett arbetsmiljöproblem när den inte fungerar.

”Politikerna bör kanske själva öppna ögonen för hur verkligheten ser ut.”

Vem lyssnar när människan har blivit en handlingsvara, var finns värdegrunden? I politiska beslut eller är det vi själva som bara med ett leende skall acceptera hur vi arbetar i riskområden?

Patienter som blir bollade som bollplank i en databas. Jag är en stolt undersköterska så jag går inte på produktsystemet tid. Eller att man som personal måste planera in för att gå på toaletten eller äta, de mest grundläggande behov som en anställd ska ha.

Hade det varit fler män inom yrket så skulle de aldrig ha accepterat detta. Politikerna bör kanske själva öppna ögonen för hur verkligheten ser ut. Var är samverkan?

Produktsystem

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.