Insändare

Har kommunalråden tillräckligt att göra?

Insändare Artikeln publicerades

Det verkar finnas gott om skattefinansierad tid att lägga på internt intrigerande, skvaller, förtal och personliga konflikter, skriver Ännu en bekymrad boråsare.

De sjaskiga interiörer som under sommaren avslöjats inom socialdemokratin i Borås ger upphov till många tankar och funderingar kring makt, tystnadskultur, manligt/kvinnligt och vart politiken tagit vägen i de här konvulsionerna.

En fråga som man kan ställa sig är om åtta kommunalråd och åtta politiska sekreterare egentligen har tillräckligt att syssla med? Från och med den här mandatperioden var det ju så att fem kommunalråd och två så kallade blocksekreterare plötsligt utökades till åtta kommunalråd och lika många politiska sekreterare. Den tillgängliga tiden för att leda vår kommun politiskt mer än fördubblades alltså.

”Lika gott om tid och ont om seriösa arbetsuppgifter verkar man ha i Centrum för kunskap och säkerhet, CKS, som hanterar kommunens visselblåsarfunktion.”

Kanske var detta att ta i? Den enda synbara effekten för oss medborgare verkar i alla fall vara att det finns gott om skattefinansierad tid att lägga på internt intrigerande, skvaller, förtal och personliga konflikter som över huvud taget inte har något med kommunen att göra. I varje fall verkar det definitivt vara så inom S-fjärdedelen av sextonpersoners-gruppen.

Lika gott om tid och ont om seriösa arbetsuppgifter verkar man ha i Centrum för kunskap och säkerhet, CKS, som hanterar kommunens visselblåsarfunktion. Där har någon lagt ned tid på att lyssna på enbart en sida i en pågående konflikt och sedan utarbetat en sexsidig rapport som i allt väsentligt består av sliddersladder typ X uppger att Y sagt att Z påstått och så vidare. Pinsamt är bara förnamnet.

Chans till besparingar på flera håll kanske?

Ännu en bekymrad boråsare

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.