Insändare

Har Borås Tidning glömt Herrljunga?

Insändare Artikeln publicerades

Ronny Andreasson önskar en bättre bevakning av Herrljunga i BT.

I fredagens BT (27/9) fanns två artiklar på olika sidor om Svensk Näringslivs rapport om företagsrankning. Samtliga Sjuhäradskommuner utom Herrljunga var nämnda i de båda artiklarna, trots att det varje dag i BT finns en sida benämnd Bollebygd-Ulricehamn-Herrljunga.

Det kanske hade varit av intresse för övriga Sjuhäradskommuner och dess innevånare om man meddelat att Herrljunga hamnade på 27 plats av samtliga 290 svenska kommuner. En förbättring från förra årets mätning med nio platser, vilket visar företagens fortsatta förtroende och inställning till kommunens näringslivsenhet.

I övrigt är bevakningen i Herrljunga kommun från BT:s sida urdålig. Mörlanda marknad i Annelund hade över 10 000 besökare fredagen och lördagen vecka 38. Inte ett ord i BT om denna händelse.

Med tanke på att Herrljunga kommun gränsar till Borås måste prenumeranterna, vilken undertecknad tillhör, kräva en bättre bevakning från vårt område.

Det gäller att leverera om man vill ha kvar kunderna, framför allt om den konkursdrabbade Alingsås Tidning blir uppköpt av en stor västsvensk tidningskoncern med inriktningen att värva kunder i Herrljunga med omnejd.

Ronny Andreasson, Annelund

Svar direkt: Att vi missade Herrljunga i rapporten från Svenskt Näringsliv var ett misstag. En artikel om företagsklimatet i Herrljunga – som dessutom rankas högst i Sjuhärad – är på väg.

När det gäller Mörlanda marknad har vi skrivit om den många gånger, men de helger när det händer många saker samtidigt måste vi ibland prioritera även om det bär emot.

Vi räknar förstås med att skriva om Mörlanda marknad många fler gånger framöver.

Karin Samuelsson, bitr. nyhetschef

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.