Annons

Gör det ännu bättre på Kransmossen

I söndagens tidning läste jag om den mycket tragiska olyckan som Ann-Christin Davidsson råkat ut för under en vandring på Kransmossen, för tre år sedan.
Insändare • Publicerad 11 maj 2014
Motionsspåret på Kransmossen.
Motionsspåret på Kransmossen.Foto: Jan Pettersson

Det är viktigt att få förståelse snarast efter en så omfattande inskränkande händelse i livet, som naturligt nog är en djup besvikelse för henne. ”Det värsta är att mitt sociala liv har blivit så begränsat.”

Min livskamrat och jag har vandrat på Kransmossens stigar sedan 1978 under olika tider, morgon, middag eller kväll, under olika årstider och olika väderförhållanden. Sedan snart åtta år vandrar jag nästan dagligen där ensam.

Annons

Under de här åren har det skett stora förändringar, särskilt efter att asfaltbanan kommit till. Så underbart att föräldrar med barn i vagn kunnat gå genom skogen i den sköna och hälsobringande skogsluften. Andra som behöver en slät bana som cyklisterna och rullskidåkarna, men också löparna och vandrare i grupp, går också gärna på asfalten. Vi har känt det tryggast att gå på den smalare banan på grus när sådan finns. Kanske att det går att ordna en sådan grusbana utmed hela asfaltbanan för enstaka vandrare.

Så stärkt Ann-Christin Davidsson lyckats bli under de år som gått sedan olyckan har tagit ifrån henne hennes möjligheter att efter olyckan kunna använda sina rika gåvor hon fick att förvalta under hela sitt liv. Det betyder som jag ser det att hon är angelägen att vad som hänt i hennes liv inte ska upprepas för någon annan.

Det handlar om medveten närvaro i allt vi företar oss. Det är dock stor skillnad mellan att gå ensam och bara hålla reda på sig själv och att vandra tillsammans i en grupp.

Det har skett stora förbättringar på Kransmossen med alla de tydliga vägvisarna bland annat. jag är övertygad om att kommunen till följd av Ann-Christins upplevelse på Kransmossen, som förmörkat hennes liv, kommer att införa ännu mera åtgärder för att säkerheten ska öka. Det gäller människors hälsa och det är det viktigaste för varje människa och därmed också för hela mänskligheten på vår jord.

Ingrid

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons