Insändare

Ge mer till tiggarna!

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Björn Lindgren/TT

Ge mer till din lokale tiggare, se till att ha kontanter på dig, gå aldrig förbi någon behövande, uppmanar Gunnar Olofsson.

Tiggarna i vårt land får det allt svårare. Politiker ropar på tiggeriförbud eller vill tjäna pengar på att kräva dessa de fattigaste bland oss på avgifter. Den hederlige vanlige medborgaren, trygg med hem och bankkonto, ser chansen att sluta hjälpa. Det blir allt tuffare att få ihop pengar till en nödvändig operation, att få sitt hus reparerat eller mat och kläder till barnen. De flesta tiggare skulle nog gärna ha ett riktigt arbete istället för att tigga – men det får de inte.

Nu gäller det för oss som fortfarande tror på medmänsklighet att öka vårt stöd. Ge mer till din lokale tiggare, se till att ha kontanter på dig, gå aldrig förbi någon behövande.

Gunnar Olofsson, Borås

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.