Annons

Gammal mat i kylen sedan Attendo tog över

Äldrevård • Publicerad 11 september 2017
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: FANNI OLIN DAHL / TT

Jag läser i Borås Tidning den 4 september om sonen som hittat gammal möglig mat i sin mammas kylskåp. Det är Attendo som ansvarar för mammans mathållning. Det som hänt är tyvärr inte unikt för hur Attendo missköter sitt uppdrag.

Min mamma bor på Kapplandsgatan 8, ett äldreboende som Borås kommun lämnade över till Attendo för ett halvår sedan. I hennes kylskåp har jag hittat allt från stenhård semla till intorkad syltpannkaka som legat i veckor.

Annons

Attendos presschef menar att utgångspunkten är att ”tillhandahålla en god och trygg omsorg”. Det är en ganska självklar målsättning, men något som man har väldigt svårt att lev upp till.

Sedan Attendo tog över driften av Kapplandsgatan har verksamheten försämrats drastiskt båda vad gäller de boendes välbefinnande som personalens arbetsmiljö.

Attendos slogan ”Omvårdnad på ditt sätt” är både felaktig och missvisande. Hög personalomsättning, dålig introduktion, bristande rutiner och underbemanning ger stressad personal och incidenter på gränsen till vanvård.

Det är inte så här jag vill ha det på mitt äldreboende.

Kerstin Johansson

Annons
Annons
Annons
Annons